Η Ελλάδα που φτιάχνετε με πληγώνει. Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω. Από Σεπτέμβρη που θα σηκωθώ, θα γίνει χαμός, είπε ο νεκρός.

Δημοσίευση Προπαγάνδας : 5/8/2014, 14:48Φυλετική καθαρότητα, φυλετική ανωτερότητα και τα παραμύθια της Χαλιμάς.

Τα τελευταία χρόνια, με την συμβολή της οικονομικής κρίσης και την άνοδο των ακροδεξιών και εθνικιστικών ιδεολογιών, παρατηρούμε την εξάπλωση, για μια ακόμα φορά, διάφορων ιδεών περί της ανωτερότητας κάποιων φυλών σε σχέση με κάποιες άλλες. Την καλύτερη απάντηση την έχει δώσει ο Αμερικάνος ανθρωπολόγος Ralph Linton, στο βιβλίο του “Η μελέτη του Ανθρώπου”, που δημοσιεύτηκε το 1936.
Απολαύστε υπεύθυνα.

100% Αμερικάνος

Ο τυπικός σημερινός Αμερικανός πολίτης σηκώνεται από το κρεβάτι του που είναι φτιαγμένο πάνω σε ένα μοντέλο που προέρχεται από την Μέση Ανατολή και τροποποιήθηκε στη Βόρεια Ευρώπη, πριν μεταφερθεί στην Αμερική. Πετάει τις κουβέρτες του που είναι από βαμβάκι εγκλιματισμένο στην Ινδία , ή από λινό εγκλιματισμένο στην Μέση Ανατολή, ή από μαλλί προβάτων που εξημερώθηκαν επίσης στην Μέση Ανατολή, ή από μετάξι που ανακαλύφθηκε στην Κίνα. Όλα αυτά τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν με τεχνική επεξεργασία που επινοήθηκε στην Μέση Ανατολή. Φοράει τα μοκκασίνια του, που εφευρέθηκαν από τους Ινδιάνους των Ανατολικών δασών και πηγαίνει στο μπάνιο που οι εγκαταστάσεις του είναι ένα κράμα Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών εφευρέσεων. Βγάζει την πυτζάμα του, ένα ένδυμα που εφευρέθηκε στην Ινδία και πλένεται με σαπούνι, μια εφεύρεση των αρχαίων Γαλατών. Κατόπιν ξυρίζεται, εκτελεί δηλαδή μια μαζοχιστική ιεροτελεστία που φαίνεται να προέρχεται από την αρχαία Σουμερία ή από την Αίγυπτο.

American History X. Some legacies must end. Κάποιες δοξασίες πρέπει να τελειώνουν.

Γυρίζοντας στην κρεβατοκάμαρα παίρνει τα ρούχα του από μια καρέκλα Νοτιοευρωπαϊκού τύπου κι αρχίζει να ντύνεται. Ντύνεται με ρούχα που η φόρμα τους αρχικά προήλθε από τα δερμάτινα ρούχα των νομάδων των Ασιατικών στεπών, φοράει παπούτσια από δέρμα κατεργασμένο με ένα τρόπο που επινοήθηκε στην Αρχαία Αίγυπτο, φτιαγμένα σε ένα μοντέλο από τους κλασσικούς πολιτισμούς της Μεσογείου και δένει γύρω από το λαιμό του μια υφασμάτινη λωρίδα που είναι πολιτιστικό κατάλοιπο από το σάλι που έριχναν οι Κροάτες γύρω από το λαιμό τους τον 17ο αιώνα. Πριν βγει για πρόγευμα ρίχνει μια ματιά μέσα από το τζάμι, από γυαλί που εφευρέθηκε στην Αίγυπτο, κι αν βρέχει, φοράει γαλότσες από καουτσούκ που ανακαλύφθηκε από τους Ινδιάνους της Κεντρικής Αμερικής και παίρνει μια ομπρέλα, εφεύρεση της ΝΑ Ασίας. Φοράει στο κεφάλι του ένα καπέλο από κετσέ, υλικό που εφευρέθηκε στις στέπες τις Ασιατικές.

Πηγαίνοντας για πρόγευμα σταματά να αγοράσει μια εφημερίδα πληρώνοντας με νομίσματα που είναι μια αρχαία εφεύρεση της Λυδίας. Στο εστιατόριο βρίσκεται απέναντι σε μια νέα σειρά δανεισμένων στοιχείων. Το πιάτο του είναι ένα είδος αγγειοπλαστικής που εφευρέθηκε στην Κίνα. Το μαχαίρι του είναι από ατσάλι, ένα μεταλλικό κράμα που πρωτοφτιάχτηκε στη Νότια Ινδία, το πιρούνι του μια μεσαιωνική Ιταλική εφεύρεση, και το κουτάλι του είναι παράγωγο ενός Ρωμαϊκού πρωτοτύπου. Αρχίζει το πρόγευμά του με πορτοκάλι από την Ανατολική Μεσόγειο, πεπόνι από την Περσία ή με ένα κομμάτι Αφρικανικού καρπουζιού. Έπειτα παίρνει τον καφέ του, προϊόν από ένα φυτό της Αβυσσηνίας , με κρέμα και ζάχαρη. Η εξημέρωση της αγελάδας και το άρμεγμά της ξεκίνησε από την Μέση Ανατολή, ενώ η ζάχαρη πρωτοπαράχθηκε στην Ινδία. Μετά από το φρούτο και τον πρώτο καφέ συνεχίζει με βάφλες φτιαγμένες με μια Σκανδιναβική τεχνική από σιτάρι εγκλιματισμένο στη Μικρά Ασία. Τις περιχύνει με σιρόπι από σφεντάμι, εφεύρεση των Ινδιάνων των Ανατολικών δασών. Πιθανόν, σαν δεύτερο πιάτο να πάρει και αυγά από ένα είδος πουλιού εξημερωμένου στην Ινδοκίνα ή λεπτές φέτες από το κρέας από ένα ζώο εξημερωμένο στην Ανατολική Ασία, που αλατίστηκε και καπνίστηκε με μια μέθοδο που αναπτύχθηκε στη Βόρεια Ευρώπη.

Όταν ο φίλος μας έχει τελειώσει το φαγητό του, κάθεται αναπαυτικά στην καρέκλα του για να καπνίσει, μια Ινδιανο-Αμερικανική συνήθεια, ένα φυτό που εγκλιματίστηκε στην Βραζιλία, είτε με πίπα που προέρχεται από τους Ινδιάνους της Βιρτζίνιας, είτε με το τσιγάρο του που προέρχεται από το Μεξικό. Αν είναι πολύ τολμηρός, πιθανόν να επιχειρήσει να καπνίσει ένα πούρο, που μας ήρθε από τις Αντίλλες μέσω Ισπανίας. Ενώ καπνίζει, διαβάζει τις ειδήσεις της ημέρας, γραμμένες με χαρακτήρες που εφευρέθηκαν από Φοίνικες πάνω σε ένα υλικό που εφευρέθηκε στην Κίνα μέσω μιας τεχνικής που εφευρέθηκε στη Γερμανία. Καθώς απορροφάται με τις περιγραφές των ξένων προβλημάτων, κι αν είναι ένας καλός συντηρητικός πολίτης, ευχαριστεί μια Εβραϊκή θεότητα, σε μια Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα, για το ότι είναι 100% Αμερικανός.

Υ.Σ. Το 100% Αμερικανός θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατασταθεί με το Έλληνας, Γερμανός, Ιταλός, Εγγλέζος ή οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα.

Βιβλιογραφία
From The Study of Man, by Ralph Linton (New York: D. Appleton-Century Co., 1936), pp.326-327.
Πηγή αρχικού κειμένου.

Για κολακίες, μπινελίκια και όλα τα σχετικά:
thasos.info.com@gmail.comΑν βρήκες ενδιαφέροντα όσα διάβασες και αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο τμήμα ή και ολόκληρο το άρθρο, μπορείς να το κάνεις ελεύθερα απλά και μόνο δηλώνοντας την πηγή σου και βάζοντας ένα ενεργό λινκ προς το άρθρο. Ευχαριστώ.

Ο Μάγος Datawizzard Για την μηχανοργάνωση μικρών μα και μεγάλων επιχειρήσεων, από το περίπτερο μεχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τον υπολογιστή σου που του κρασάρανε τα windows, κόλησε ιό, χύπησε ο σκληρός, του κάηκε η μητρική. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η λύση είναι μία Datawizard