Η Ελλάδα που φτιάχνετε με πληγώνει. Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω. χουντα χωρις τανκς γινεται, χωρις τηλεοραση δεν γινεται Από Σεπτέμβρη που θα σηκωθώ, θα γίνει χαμός, είπε ο νεκρός. Demand Evidence and Think Critically Σταμάτα να παραπονιέσαι για τον τόπο σου και γίνε ενεργός πολίτης. Εσύ είσαο ο τόπος σου.

Δημοσίευση Προπαγάνδας : 25/4/2014, 17:07Γράφει ο Δημήτρης Σιαμαντούρας

Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος

Όπου και να πάει κανείς τους τελευταίους μήνες, όπου και να περπατήσει, όλο και κάποια μπάζα ή στρώματα ή σκουπίδια ή όλα τα παραπάνω μαζί θα βρεί. Το τελευταίο από τα κρούσματα το εντοπίσαμε στη Σκάλα Σωτήρος, πάνω από το κάμπινγκ του Δαίδαλου και δίπλα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Προφανώς κάποιος θα έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του, θα γκρέμισε κανά τοίχο, μάλλον άλλαξε το κρεβάτι του που είχε παλιώσει, αγόρασε και ένα νέο οικολογικό ψυγείο, βρήκε και εκείνη την παλιά τηλεόραση που είχε στο κατώι και για να τα ξεφορτωθεί πήγε και τα πέταξε στο εν λόγω μέρος.
Τώρα μπορεί και να μην ήταν ο πρώτος, ίσως και να μην ήταν ο μοναδικός και βασικά δεν μας πολυενδιαφέρει κιόλας. Το βασικό θέμα που προκύπτει είναι το γιατί. Ποιός είναι ο λόγος που οδήγησε αυτόν τον συντοπίτη μας να προχωρήσει σε τούτο το έγκλημα?
Γιατί άραγε δεν φρόντισε να τα πετάξει σε κάποιον από τους επίσημα οριοθετημένους μπαζότοπους του νησιού?
Αλλά κάτσε λίγο. Πότε οριοθετήθηκαν από τον Δήμο της Θάσου οι μπαζότοποι και από πότε διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να δέχονται μπάζα στις εγκαταστάσεις τους?

Η απάντηση είναι ποτέ. Η διοίκηση του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια επιδεικνύει παντελή αδιαφορία στο συγκεκριμένο θέμα. Μια αδικαιολόγητη αδιαφορία που έχει οδηγήσει στη δημιουργία παράνομων μπαζότοπων σε ολόκληρο το νησί της Θάσου, όπως για παράδειγμα της βάλτας του Πρίνου που είχε σαν αποκορύφωμα το πέταγμα περίπου 15 τόνων αλατιού στη βάλτα και το μετέπειτα θάψιμό τους.

Αφού λοιπόν δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και τόσα χρόνια για τη διαχείρηση των οικοδομικών μπάζων, όπως και για τα ογκώδη οικιακά σκουπίδια που δεν μπαίνουν στις σκουπιδιάρες, σαν τα στρώματα και τα κομοδίνα. Και τέλος επειδή η ανακύκλωση είναι μια λέξη χωρίς υπόσταση και υπάρχει μόνο σαν ιδέα στο νησί μας, με άμεσο αποτέλεσμα να βέπουμε διάσπαρτες τηλεοράσεις, ψυγεία και κουζίνες σε διάφορα μέρη του τόπου μας, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η διοίκηση είναι να πάει και να καθαρίσει το μέρος. Και μάλιστα χωρίς πολλά λόγια και προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών στους πολίτες, γιατί ξέρουμε πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον Δήμο. Ευθύνες θα είχαν οι πολίτες εάν και μόνο εάν υπήρχαν οι μπαζότοποι και είχε προχωρήσει, σε ικανοποιητικό βαθμό, η ανακύκλωση.
Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος

Tip: κλικάρετε τις φωτογραφίες για να τις δείτε σε πλήρες μέγεθος

P.S. Τις παραπάνω φωτογραφίες, μπορείτε να τις βρείτε σε πλήρη ανάλυση στο flickr

Για κολακίες, μπινελίκια και όλα τα σχετικά:
thasos.info.com@gmail.comΑν βρήκες ενδιαφέροντα όσα διάβασες και αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο τμήμα ή και ολόκληρο το άρθρο, μπορείς να το κάνεις ελεύθερα απλά και μόνο δηλώνοντας την πηγή σου και βάζοντας ένα ενεργό λινκ προς το άρθρο. Ευχαριστώ.

Ο Μάγος Datawizzard Για την μηχανοργάνωση μικρών μα και μεγάλων επιχειρήσεων, από το περίπτερο μεχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τον υπολογιστή σου που του κρασάρανε τα windows, κόλησε ιό, χύπησε ο σκληρός, του κάηκε η μητρική. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η λύση είναι μία Datawizard