Η Ελλάδα που φτιάχνετε με πληγώνει. χουντα χωρις τανκς γινεται, χωρις τηλεοραση δεν γινεται Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω.

Δημοσίευση Προπαγάνδας : 16/8/2013, 15:11ΣκουπίδιαΣκουπίδια στον Πρίνο. Η παντελής ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλα τα επίπεδα και τα χάλια τους.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στο συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει πλέον τραγική, οι αιτίες δημιουργίας του προβλήματος αρκετές, κάποιες εξ' αυτών δυσεπίλυτες αλλά οι υπόλοιπες πολύ εύκολες στην αντιμετώπισή τους

Ας ξεκινήσουμε με τις αιτίες του προβλήματος.

Είναι γνωστό, λόγω της κρίσης που σοβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπως επίσης και της κακοδιαχείρησης των ταμείων του Δήμου Θάσου για πολλά χρόνια και θητείες, πως το ευρώ έχει γίνει πλέον είδος πολυτελείας στον Δήμο. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει δυσκολία ακόμα και στον ανεφοδιασμό με καύσιμα των οχημάτων του Δήμου.
Έτσι λοιπόν ελλείψει πετρελαίου έχουν περιοριστεί ακόμη και τα δρομολόγια των απορριματοφόρων με αποτέλεσμα η διακομιδή τους να γίνεται μια φορά την εβδομάδα και αυτό αν είμαστε τυχεροί.

Είναι γεγονός πως λόγω της στενότητας των δρόμων στις παλιές γειτονιές του Πρίνου προς Σελάδι μεριά, τα απορριματοφόρα περνάνε μόνο από τον παλιό κεντρικό δρόμο της Πλατάνας και μετά από τον περιφερειακό, δεν υπάρχει κανένα ενδιάμεσο δρομολόγιο που να εξυπηρετεί την περιοχή ανάμεσα σε αυτούς τους δυο δρόμους και τα σπίτια είναι πολλά, με άμεση συνέπεια και τα σκουπίδια που παράγονται να είναι αναλόγως πολλά.
Επίσης το συγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης είναι κομβικό γιατι εκεί καταλήγει ο μοναδικός δρόμος που διέρχεται από τις παραπάνω γειτονιές με άμεση συνέπεια τα σκουπίδια όλης αυτής της περιοχής να καταλήγουν εκεί

Μέχρι πρίν από κάποιους μήνες υπήρχε εκεί ένας μεγάλος κάδος, του οποίου μια φαιδρά πρωία έσπασε η μια ρόδα και ουσιαστικά αχρηστεύθηκε ο κάδος. Το ποιός έσπασε την ρόδα δεν χρειάζεται να είσαι ο ντετέκτιβ Κλουζώ για να το καταλάβεις, απλά αυτοί που τον αχρήστευσαν τώρα μαζεύουν τα σκουπίδια με τα χέρια, ας πρόσεχαν. Στο ενδιάμεσο και εν μέσω καλοκαιριού φέρανε σταδιακά δυο μικρούς κάδους σε συνδιασμό και με την συχνότερη διέλευση των απορριματοφόρων το πρόβλημα ηταν πολύ μικρό. Έφτασε όπως ήταν αναμενόμενο ο χειμώνας, ελαττώθηκαν τα δρομολόγια στο ελάχιστο, μάζεψαν και τον σπασμένο κάδο και έτσι μείναμε με τους δυο μικρούς να προσπαθούν να καλύψουν το πλήθος των σκουπιδιών της περιοχής. Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις?
Τα αποτελέσματα των παραπάνω ενεργειών άρχισαν να γίνονται εμφανή με τις πρώτες βροχές.
Οι δυο μικροί κάδοι γεμίζουν σε δυο περίπου ημέρες, από εκεί και μετά και μέχρι να περάσει η σκουπιδιάρα τα σκουπίδια γεμίζουν τον τόπο γύρω από τους κάδους (όπως πολυ γλαφυρά αποτυπώνεται στις φωτογραφίες ), οι γάτες, οι σκύλοι και τα ποντίκια κάνουν πάρτυ σκαλίζοντας τις σακούλες με αποτέλεσμα να κυκλοφοράνε αδέσποτα πλέον οι σερβιέτες, τα κωλόχαρτα και όλα όσα εκ των σκουπιδιών δεν είναι βρώσιμα από τα παραπάνω αγαπητά θυλαστικά. Με το που πιάσει λοιπόν μια κάπως σοβαρή βροχή και επειδή ο δρόμος που κατεβαίνει είναι και η λεκάνη απορροής της παραπάνω περιοχής, το νερό που κατεβαίνει παρασέρνει και τα μουνόπανα μαζί με τις σακούλες των σκουπιδιών σε μια μεγάλη έκταση.

Απορίας άξιο είναι πως ο πρόεδρος που έχει εκλέξει το χωριό περνάει κάθε μέρα από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς το σπίτι του είναι στην παραπάνω γειτονιά. Αλλά ακόμα και να ισχυριστεί πως δεν περνάει από εκεί αυτός σίγουρα περνά η γυναίκα του τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα. Γιατί λοιπόν ο κύριος πρόεδρος δεν κάνει κάτι για την διόρθωση του προβλήματος? Τι περιμένει να χτυπήσει πρώτα η πανούκλα και η χολέρα?

Τι ενέργειες θα μπορούσαν να γίνουν όμως και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί τον εν λόγω μεγάλο πρόβλημα?

Όπως είπαμε και παραπάνω κάποια εκ των προβλημάτων έχουν δύσκολες, έως αδύνατες λύσεις, το συνολικό πρόβλημα όμως είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο.
Ας αρχίσουμε με το πολύ απλό. Φέρτε έναν μεγάλο κουβά ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα της περιοχής να μαζεύει σκουπίδια. Αυτό θα ανακουφήσει κάπως το πρόβλημα μα δεν θα το εξαλείψει, γιατί δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα αλλά την συνέπεια του προβλήματος.
Για να αντιμετωπιστεί η αιτία του προβλήματος, που όπως περιγράψαμε παραπάνω είναι η μεγάλη ποσότητα των σκουπιδιών, θα πρέπει με κάποιιο τρόπο να μειωθεί ο ποσότητα που συγκεντρώνεται εκεί. Η λύση που προτείνεται είναι πολύ απλή. Εφόσων είναι στενός ο δρόμος και δεν μπορούν να περάσουν οι μεγάλες σκουπιδίαρες, τότε βάλτε το μικρό ανοιχτό σκουπιδιάρικο να περνάει από τον παραπάνω δρόμο και να μαζεύει τα σκουπίδια από εκεί και σαν από θαύμα θα εξαφανιστεί και το πρόβλημα.

Ακούς Βαγγέλη? Τα πράματα είναι απλά και εύκολα.

Πάρτε και τις συνοδευτικές φωτογραφίες να γουσταρετε, κλασικά κάνοντας κλικ επάνω τους τις βλέπετε σε πλήρες μέγεθος.

Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος Σκουπίδια Πρίνος
Ο Μάγος Datawizzard Για την μηχανοργάνωση μικρών μα και μεγάλων επιχειρήσεων, από το περίπτερο μεχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τον υπολογιστή σου που του κρασάρανε τα windows, κόλησε ιό, χύπησε ο σκληρός, του κάηκε η μητρική. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η λύση είναι μία Datawizard