Η Ελλάδα που φτιάχνετε με πληγώνει. Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω. χουντα χωρις τανκς γινεται, χωρις τηλεοραση δεν γινεται Από Σεπτέμβρη που θα σηκωθώ, θα γίνει χαμός, είπε ο νεκρός. Demand Evidence and Think Critically

Δημοσίευση Προπαγάνδας : 20/3/2014, 11:11Γράφει ο Δημήτρης Σιαμαντούρας

Σπασμένες σωλήνες υδροδότησης στον Πρίνο και τα πάντα επίκαιρα σκουπίδια.

Πλημμύρα στον Πρίνο

Ενημερώσεις

20ης Μαρτίου
Σήμερα το πρωΐ, συνεργείο του Δήμου έφτασε στο σημείο της διαρροής και επισκευάζει την βλάβη.
Αυτό που μένει πλέον, είναι να στείλουν το φορτηγάκι και να μαζέψουν τα παλιοστρώματα.

18ης Μαρτίου

Μπορεί οι βροχές των τελευταίων εβδομάδων να έχουν περάσει, αλλά οι πλημμύρες στον Πρίνο κάθε άλλο παρά παρελθόν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αφού οι πλημμύρες του Πρίνου είναι ένα χρονίζον πρόβλημα και ανεξάρτητο από τις βροχοπτώσεις.

Ας ακολουθήσουμε την πορεία των νερών και ας δούμε τι μπορούν να μας αποκαλύψουν για την προέλευσή τους και ισως να μας αποκαλύψουν κι άλλα πράγματα, από αυτά που είναι πάντα επίκαιρα.

Λάσπες στην πλατάνα του Πρίνου Λάσπες στην πλατάνα του Πρίνου Η πλατάνα του Πρίνου Λιμνούλα Δίπλα στο Volvo Η Πλατάνα του Πρίνου Κάδος απορριμάτων Κάδος απορριμάτων Στενάκι Επάνω δρόμος Επάνω στενό Επάνω στενό Ανηφορίζοντας Είσαι στο σωστό δρόμο Καλλιτεχνικές ανησυχίες Τελευταία στροφή Τελευταία στροφή Η πηγή της πλημμύρας Η πηγή της πλημμύρας Η πηγή της πλημμύρας

Ψάχνοντας, τελικά βρήκαμε και από που προέρχονται όλα αυτά τα νερά, που έχουν μετατρέψει την Πλατάνα σε Λονδίνο της βιομηχανικής επανάστασης, με τόσες λάσπες και νερά να τρέχουν κάθε μέρα, Λονδίνο γίναμε. Και η προέλευσή τους είναι μια σπασμένη σωλήνα υδροδότησης.
Αλλά, βρίσκοντας την προέλευση του νερού έχουμε εντοπίσει και την πηγή, την ρίζα του προβλήματος? Όχι φυσικά. Γιατί η πηγή του προβλήματος είναι η αδιαφορία των αρχόντων(οΘντκ) της τοπικής αυτοδιοίκησης , που δεν έχουν φροντίσει να στείλουν τους υπαλλήλους τους να διορθώσουν τη βλάβη, μια βλάβη που δεν είναι πρόσφατη, αυτή η διαρροή υπάρχει εδώ και τουλαχιστον ένα μήνα. Τι περιμένουν δηλαδή, να διορθωθεί η σπασμένη σωλήνα από μόνη της? Αυτά δε γίνονται ούτε στα έργα!!!

Μιλώντας για την αδιαφορία, φτάνουμε και στο μπόνους θέμα μας, το πάντα επίκαιρο, αυτό των σκουπιδιών. Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, υπάρχουν ακριβώς πίσω από τον κάδο των απορριμάτων και επάνω στη ροή των υδάτων τρία στρώματα. Αυτά τα στρώματα είναι πεταγμένα εκεί πέρα, εδώ και κάτι μήνες και για να μην έχουν στείλει το ανοιχτό το φορτηγάκι να τα μαζέψει, ένα μόνο πράγμα μπορεί να συμβαίνει, άντε δύο το πολύ.
Η πρώτη πιθανότητα είναι πως η διοίκηση(οΘντκ) έχει στα χέρια της μελέτες που αποδεικνύουν πως αν επιτρέψεις την μακροχρόνια επαφή στρωμάτων με τρεχούμενα νερά και σε συνδιασμό με τα κάτουρα των γατιών, που κατοικοεδρεύουν στον παρακείμενο κάδο απορριμάτων, τότε τα στρώματα θα βγάλουν πόδια και θα φύγουν.
Η δεύτερη πιθανότητα είναι πως έχουν αφήσει εκεί τα στρώματα για να αναπαύονται και να ξεκουράζονται τα γατιά του διπλανού κάδου.
Και εννοείτε πως δεν τα έχουν παρατημένα επειδή αδιαφορούν και μας έχουν γραμμένους.

Tip: κλικάρετε τις φωτογραφίες για να τις δείτε σε πλήρες μέγεθος

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσω πως η διοίκηση(οΘντκ) δεν έχει κανένα δικαίωμα να επικαλεστεί άγνοια, όπως σε κάποια άλλα θέματα, καθώς ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου έχει ενημερωθεί σχετικά με τα ζητήματα και έχει γνώση περί αυτών. Τώρα γιατί δεν φροντίζουν να λύσουν τα παραπάνω δυο προβλήματα, είναι απορίας άξιο, όπως επίσης είναι και δήλωση παντελούς αδιαφορίας προς το χωριό, τον δήμο και ακόμη περισσότερο προς τους Δημότες.

P.S. Τις παραπάνω φωτογραφίες, όπως και μερικές ακόμα, μπορείτε να τις δείτε σε πλήρη ανάλυση στο flickr

Για κολακίες, μπινελίκια και όλα τα σχετικά:
thasos.info.com@gmail.comΟ Μάγος Datawizzard Για την μηχανοργάνωση μικρών μα και μεγάλων επιχειρήσεων, από το περίπτερο μεχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τον υπολογιστή σου που του κρασάρανε τα windows, κόλησε ιό, χύπησε ο σκληρός, του κάηκε η μητρική. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η λύση είναι μία Datawizard