Η Ελλάδα που φτιάχνετε με πληγώνει. Θαύμα, δάκρυσε το φάντασμα του μνημονίου, Όλγα, για τα μικρά παιδιά. είτε με το δάχτυλο είτε με τον δαχτυλοδεικτούμενο χουντα χωρις τανκς γινεται, χωρις τηλεοραση δεν γινεται

Δημοσίευση Προπαγάνδας : 16/8/2013, 15:17Το κάπνισμα και τι θα κερδίσεις αν αποφασίσεις να το κόψεις.

Τσιγάρο στο τασάκι

Tο κάπνισμα σκοτώνει, είναι σε όλους γνωστό.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν το κόψεις; Τα τσιγάρα είναι υπεύθυνα για καρκίνο των πνευμόνων, του λάρυγγα και του στόματος και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων και αναπνευστικών προβλημάτων. Είναι γνωστό πως οι εθιστικές ιδιότητες της νικοτίνης, κάνουν το κόψιμο του καπνίσματος πολύ δύσκολο στους περισσότερους ανθρώπους.

Ακόμα όμως και αν κάποιος αποφασίσει –και πιστέψει σε αυτό– να κόψει το κάπνισμα, θα πρέπει να ξέρει ότι υπάρχουν κάποια «εμπόδια» στην προσπάθειά του, όπως οι παρακάτω επιπτώσεις στην σωματική του λειτουργία που κάποιες εξ αυτών οφείλονται στο στερητικό σύνδρομο από την έλλειψη νικοτίνης και κάποιες άλλες έχουν να κάνουν με την επισκευή των βλαβών που προκλήθηκαν τόσα χρόνια στο σώμα σας.
 • Ίσως να έχετε καούρες, δυσπεψία, ναυτία, διάρροια. Γενικά θα υπαρξει μια μικρή διαταραχή της λειτουργίας του πεπτικού σας συστήματος. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως χειροτερεύουν, πριν αρχίσουν να βελτιώνονται.
 • Το αναπνευστικό σας σύστημα πιθανώς να επηρρεαστεί κάπως αρνητικά στην αρχή και μπορεί να έχετε συμφόρηση των ρινικών οδών, δύσπνοια, βήχα, φλέγμα και ελαφριά βραχνάδα.
 • Μπορεί να απορυθμιστεί πρόσκαιρα το κυκλοφορικό σας και να νιώσετε καποια από τα τα παρακατω συμπτώματα όπως, ζαλάδες, δυσκαμψία, ακόμα και μυρμηκίαση στα δάχτυλα των άνω και κάτω άκρων.
 • Πιθανόν να αποκτήσετε αυπνίες και όταν καταφέρετε να κοιμηθείτε τότε ίσως να έχετε εφιάλτες.
 • Θα επηρρεαστεί ο μεταβολισμός σας, το σώμα σας θα μεταβολίζει πλέον πιο αποδοτικά τις τροφές με αποτέλεσμα ακόμη και να μην τρώτε περισσότερο να βάλετε κάποια κιλα. Αυτή δεν είναι μια πρόσκαιρη μεταβολή, έτσι θα πρέπει να μειώσετε το φαγητό που τρώτε ως αντιστάθμισμα, κάτι που μας φέρνει στην επόμηνη παρενέργεια.
 • Θα έχετε μια τρομερή όρεξη και επιθυμία για γλυκά, λιπαρά, καφέδες και γενικά για οτιδήποτε θα σας βοηθήσει να γεμισετε αυτο το κενό που αφησε η νικοτίνη, αλλά εις μάτην για μερικές εβδομάδες τουλάχιστον.
Τσιγάρα πεταμένα λεφτά Kάποια από τα παραπάνω οφείλονται στην προσπάθεια που καταβάλει το σώμα σας να διορθώσει τις βλάβες που προξενήθηκαν τόσα χρόνια από το κάπνισμα και κάποια άλλα οφείλονται καθαρά στην έλλειψη νικοτίνης.
Εάν ξαναρχίσετε το κάπνισμα, όλη η προηγούμενη προσπάθεια θα πάει χαμένη και θα επιστρέψετε πάλι στην αρχή.
Εάν παλέψετε τον εθισμό σας, να ξέρετε ότι η «δύσκολη περίοδος» είναι μόνο 3-4 εβδομάδες, ενώ θα δείτε άμεση και μεγάλης διάρκειας βελτίωση στην κατάσταση της υγείας σας και σίγουρα αξίζει τον κόπο, όπως θα δείτε παρακάτω. Μην ξεχνάτε αυτό που έλεγαν οι παλιοί, πως "Αγαθά κόποις κτώνται".

Τα ωφέλη της διακοπής του καπνίσματος.

Η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου έχει δημιουργήσει ένα κατάλογο στον οποίο περιγράφονται τα ωφέλη που θα έχετε σταματώντας το κάπνισμα, ξεκινώντας από την ώρα που θα το κάνετε πράξη έως και 15 χρόνια μετά.
 • Αμέσως μετά από 20 λεπτά: Η αρτηριακή σας πίεση θα πέσει και θα είναι πάλι σε νορμάλ επίπεδο.
 • Μετά από 8 ώρες: Tα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σας θα πέσουν στο μισό και τα επίπεδα του οξυγόνου θα επιστρέψουν στο κανονικό.
 • Μετά από 48 ώρες: H πιθανότητά σας για καρδιακή προσβολή θα έχει μειωθεί. Όλη η νικοτίνη θα έχει φύγει από το σώμα σας. Θα επιστρέψουν ξανά σε κανονικά επίπεδα, η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.
 • Μετά από 72 ώρες: Tο βρογχικό σας σύστημα θα ηρεμήσει και θα νιώσετε να αυξάνεται η ενέργειά σας.
 • Μετά από 2 εβδομάδες: Θα αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματός σας και θα συνεχίσει να βελτιώνεται για τις επόμενες 10 εβδομάδες.
 • Μετά από 3 έως 9 μήνες: O βήχας, το φτάρνισμα και τα αναπνευστικά προβλήματα θα έχουν εξαφανιστεί, καθώς η ικανότητα των πνευμόνων σας θα έχει βελτιωθεί κατά 10%.
 • Μετά από 1 χρόνο: H πιθανότητά σας για καρδιακή προσβολή θα έχει πέσει στο μισό.
 • Μετά από 5 χρόνια: H πιθανότητά σας για εγκεφαλικό επεισόδιο επιστρέφει σε αυτήν ενός μη-καπνιστή.
 • Μετά από 10 χρόνια: H πιθανότητα να πάθετε καρκίνο του πνεύμονα θα έχει επιστρέψει σε αυτήν ενός μη-καπνιστή.
 • Μετά από 15 χρόνια: H πιθανότητά σας για καρδιακή προσβολή θα έχει πέσει στα επίπεδα αυτής ενός μη-καπνιστή.

84 τοις εκατό της τιμής του τσιγάρου είναι φόροι. Τα όποια κέρδη θα αποκομίσετε δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της υγείας και αν τα παραπάνω δεν στάθηκαν ικανά να σας πείσουν να δοκιμάσετε να το κόψετε, υπάρχουν αρκετοί ακόμα εξίσου σημαντικοί λόγοι.
 • Μέσα σε λίγες ημέρες τα δάχτυλα του χεριού με το οποίο συνηθίζατε να καπνίζετε θα χάσουν εκείνο το υπέροχο κίτρινο-καφέ χρώμα που είχαν και θα επανέλθουν στο φυσιολογικό που έχουν τα υπόλοιπα δάχτυλά σας.
 • Τα δόντια σας θα χάσουν πλέον εκείνο το ασορτί με τα κίτρινο-καφέ δάχτυλα χρώμα και θα αρχίσουν να ασπρίζουν. Τζάμπα λεύκανση λέμε.
 • Αυτή η μυρουδιά που έχει το σπίτι σας και δεν φεύγει όσες ώρες και να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα, όσο και να καθαρίζετε, είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης της σκόνης που υπάρχει στα δύσκολα να καθαριστούν σημεία του σπιτιού και του καπνού του τσιγάρου. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο γιατί οι τοίχοι του σπιτιού έχουν ποτίσει από τον καπνό.
 • Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι να βάψετε το σπίτι και ταυτόχρονα να ρίξετε και ένα σοβαρό καθάρισμα. Τότε θα καταλάβετε τι βάζατε μέσα στα πνευμόνια σας τόσα χρόνια.
Αν παρόλα αυτά δεν έχετε πεισθεί ακόμα σκεφτείτε τα εξής:
Από κάθε πακέτο τσιγάρα που κοστίζει 3.80, η καπνοβιομηχανία θα πάρει 0.53, ο περιπτεράς ούτε δέκα λεπτά και το κράτος θα πάρει τα λοιπά 3.18 ευρώ. Αν λέμε πως τα "νόμιμα" τυχερά παιχνίδια είναι ο τρόπος που έχει βρεί το κράτος για να φορολογεί τις μάζες και να το χαίρονται τότε το κάπνισμα τι είναι?

Υποθέτουμε πως καπνίζεις δυο πακέτα την ημέρα, με 3.80 το κάθε πακέτο θες λοιπόν 7.60 την ημέρα (κάθε μέρα) για τσιγάρα, 228 τον μηνα (κάθε μήνα), 2,736(δύο χιλιάδες εφτακόσια τριάντα έξι) ευρώ κάθε χρόνο δηλαδή δίνεις για τσιγάρα από τα οποία τα 2.388(δύο χιλιάδες τριακόσια ογδόντα οχτώ) ευρώ θα πάνε στο κράτος. Σκέψου μόνο τι θα μπορούσες να κάνεις κάθε χρόνο αν σου περίσσευαν δυόμιση χιλιάρικα κάθε χρόνο.

Πως κόβουμε το τσιγάρο?

Έτσι λοιπόν, αν είστε καπνιστές, πώς μπορείτε να το κόψετε για να δείτε να συμβαίνουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα; Το μεγαλύτερο βήμα είναι η απόφασή σας να το κόψετε, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου.

Το να αλλάζει κανείς συνήθειες στη ζωή του είναι μία απόφαση του είδους «όλα ή τίποτα». Πρέπει να είσαστε εντελώς αποφασισμένοι να το κάνετε και κυρίως δυνατοί, όταν θα πέφτετε στον πειρασμό ή ακόμα και αν παραβιάζετε τον κανόνα. Δυστυχώς, οι χρόνιοι καπνιστές έχουν πάντα μεγαλύτερες δυσκολίες στο κόψιμο του καπνίσματος από όσο οι άλλοι, αλλά οι άμεσες και τεράστιας σημασίας βελτιώσεις της υγείας σας, όπως και οι έμμεσες στον τρόπο ζωής σας, αξίζουν τον κόπο.

Κάντε, τώρα, το πρώτο βήμα: Σβήστε αμέσως το τσιγάρο που καπνίζετε διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Βήμα δεύτερο: Τσαλακώστε και πετάξτε στα σκουπίδια ολόκληρο το πακέτο που έχετε δίπλα σας.

Έτσι απλά, ούτε πιπάκια, ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυτοκόλητα και τσιχλίτσες νικοτίνης. Μια κι έξω.

Ο Μάγος Datawizzard Για την μηχανοργάνωση μικρών μα και μεγάλων επιχειρήσεων, από το περίπτερο μεχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τον υπολογιστή σου που του κρασάρανε τα windows, κόλησε ιό, χύπησε ο σκληρός, του κάηκε η μητρική. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η λύση είναι μία Datawizard