Λευκοτσικνιάς Αργυροτσικνιάς Συκοφάγος Θαμνοτσιροβάκος

Δημοσίευση Προπαγάνδας : 3/1/2014, 15:58Γράφει ο Δημήτρης Σιαμαντούρας

15 τόνοι αλάτι στην καρδιά της βάλτας του Πρίνου.

Έχοντας κάνει το άρθρο για τα μπάζα και σκουπίδια στη βάλτα του Πρίνου, πριν από κανά μήνα , είχα παραλείψει να φωτογραφίσω και να αναφέρω πως εκτός από τα μπάζα, είχε ξεφυτρώσει και ένας φράχτης, εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, γιατί έφραζε τμήμα του βιολογικού, δημόσια έκταση δηλαδή, κάτι σαν καταπάτηση ένα πράγμα.
Παραμονή λοιπόν της Πρωτοχρονιάς αρπάζω τη φωτογραφική και ξεκινάω για τον βιολογικό, ώστε να διορθώσω την παράλειψη αλλά να κάνω και ένα follow up του θέματος, να ελέγξω αν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο ζήτημα. Τελικά εξελίξεις είχαμε, αλλά ήταν προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο.

Από τις ροδιές στην είσοδο του βιολογικού, είναι φανερό πως υπάρχει αρκετή κίνηση πολλών και διαφορετικών οχημάτων.

Tip: κλικάρετε τις φωτογραφίες για να τις δείτε σε πλήρες μέγεθος

Είσοδος του βιολογικού Είσοδος του βιολογικού

Προχωρώντας προς το εσωτερικό βλέπουμε και τις νέες αποθέσεις σκουπιδιών και μπάζων που περιλαμβάνουν, φωτιστικά σκαφάκια φθορισμού, καπάκια και μπετονάκια για ελιές, κασάκια για ελιές και διάφορα άλλα.

Σκουπίδια, φωτιστικά και κασάκια. Σκουπίδια, φωτιστικά και μπάζα. Σκουπίδια και μπάζα στον βιολογικό. Κασάκι ενώσεως, λεπτομέρεια

Δίπλα ακριβώς έχουμε και το μέρος που καθάρισε ένας φορτωτής ώστε να ανοίξει ο χώρος για περισσότερα σκουπίδια, άϊθρα προς το παρόν (τα οποία είναι και παράνομα υλοτομημένα αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα) και την παλιά τηλεόραση που πρέπει να έχει κάθε σκουπιδότοπος που σέβεται τον εαυτό του.

Άϊθρα Σκουπίδια και τηλεόραση

So far so good, θα μπορούσε να πεί κάποιος, οι φρέσκιες μπαζοσκουπιδοαποθέσεις δεν είναι χειρότερες από τις προηγούμενες, βασικά για αδρανή υλικά μιλάμε πάλι, ποιός ο λόγος της αναστάτωσης και γιατί σκούεις ρε Μήτσε, αφού μας τα έχεις ξαναπεί, όλο τα ίδια θα λέμε?

Κι όμως φίλε μου δεν είναι τα ίδια, γιατί εκτός από τα γνωστά παλιά αδρανή υλικά έχουμε και κάποια νέα, δραστικά, πολύ δραστικά όμως, όπως το αλάτι. Ναι, αυτό που βάζεις στο φαγητό σου, το Χλωριούχο Νάτριο. Αυτό με το οποίο παστώνεις τις αλατοελιές σου και ναι αυτό που όταν θές να ησυχάσεις από ένα δέντρο, το κόβεις από τη ρίζα, ρίχνεις και ένα ντενεκέ αλάτι και δεν θα βγάλει κωλορίζια ούτε στον αιώνα τον άπαντα, οριστικό και τελικό κάψιμο λέμε.

Και τέτοιο κάψιμο πρέπει να έχει στον εγκέφαλο ο υπεύθυνος του εργοστασίου επεξεργασίας ελιάς θρούμπας, όταν αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθεί το χρησημοποιημένο αλάτι, που ήταν στοιβαγμένο στην αυλή του εργοστασίου του, ήταν να το πετάξει μέσα στην καρδιά της βάλτας του Πρίνου. Λες και δεν μπορούσε ας πούμε να το κάνει δώρο στο Δήμο να έχει να ρίχνει όταν χιονίζει. Όχι φυσικά δεν μπορούσε, έπρεπε να το πετάξει μέσα στη βάλτα και να κάψει τα πάντα εκεί πέρα, να κάνει το μέρος κρανίου τόπο, όπως είναι και το εσωτερικό του κεφαλιού του, ακατοίκητο.

Έχουμε και μετράμε λοιπόν. Στην πρώτη απόθεση έχουμε ένα φορτίο μπάζα και τέσσερα αλάτι.

Στοίβες άλατος Στοίβες άλατος Στοίβες άλατος Στοίβες άλατος λεπτομέρεια

Στην δεύτερη απόθεση μετράμε ακόμα τέσσερα φορτία αλατιού. Μαζί με τα τέσσερα προηγούμενα έχουμε ένα σύνολο 8 φορτίων και εκτιμώντας το κάθε φορτίο πολύ συντηρητικά στους δύο τόνους, μας κάνει 15 τόνους αλάτι. Μιλάμε για πολύ πράγμα.
Επίσης βλέπουμε στοιχεία που αποδεικνύουν πως το αλάτι και η ντάνα με τα φωτιστικά, τα μπετονάκια και το κασάκι γνωστού εργοστασίου ελιάς θρούμπας έχουν άμεση σχέση και κοινή προέλευση. Στο τέλος βλέπουμε πως έχουν καταπλακώσει και την αγαπημένη μας πολυθρόνα.

Μπάζα άλατος Στοιχείο, το μαύρο διάτρητο πλαστικό Μπάζα άλατος Πράσινο κασάκι Αλατοθίνες Πολυθρόνα

Και να μην ξεχάσουμε φυσικά και την αρχική αφορμή, τον φράχτη. Εδώ δύο μπορεί να συμβαίνει μόνο ένα από τα παρακάτω δύο πιθανά ενδεχόμενα.
Ένα ενδεχόμενο είναι όταν σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, μέχρι ενός σημείου ο βιολογικός, αυτό να έγινε καταπατώντας εν μέρει το χωράφι κάποιου ανθρώπου και τώρα που ο βιολογικός έχει αποδειχτεί αποτυχία, έφραξε ξανά το χωράφι του.
Το άλλο ενδεχόμενο είναι το ακριβώς αντίθετο και αυτός που έφραξε καταπατάει δημόσια περιουσία.
Όπως και να έχει το πράγμα, έχουμε να κάνουμε με καταπάτηση.

Φράχτης Φράχτης Φράχτης Φράχτης

Όλο το φωτογραφικό υλικό και σε πλήρη ανάλυση μπορείτε να το δείτε εδώ.

Όταν είχα δημοσιεύσει το προηγούμενο άρθρο σχετικά με το θέμα ο κύριος Γιάννης Πλαφαδέλης είχε δηλώσει πως ντρέπεται για την κατάσταση και πως ελπίζει οτί θα κάνουν το καθήκον τους. Δυστυχώς Γιάννη, όπως μας δείχνουν τα γεγονότα, η ντροπή που αισθάνθηκες δεν ήταν ικανή να επαναφέρει την βάλτα στην προηγούμενη κατάσταση και οι ελπίδες σου αποδείχτηκαν φρούδες γιατί η καταστροφή του υδροβιότοπου της βάλτας του Πρίνου έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Να βρεθεί ο ένοχος του τελευταίου εγκλήματος έιναι πολύ εύκολο, αφού έχει αφήσει ακόμα και τα στοιχεία του.
Στον Πρίνο υπάρχουν τρία εργοστάσια που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αλατοελιάς. Από αυτά τα τρία μόνο, ένα είχε στον περίβολό του μέχρι πρίν από λίγο καιρό μια παρόμοια ποσότητα με αυτή που βρίσκεται τώρα πεταμένη στη βάλτα και Ω! του θαύματος στον περίβολό του δεν έχει τίποτα. Τυχαίο? Δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να μάθω, δεν έχω τις δυνατότητες να προχωρήσω περισσότερο, αυτό μόνο ένας εισαγγελέας μπορεί να το κάνει.

Να θυμίσω μόνο πως εδώ έχουμε να κάνουμε με τουλάχιστον τρία εγκλήματα. Το αρχικό είναι το ξεμπάζωμα της εισόδου του βιολογικού που έγινε την Άνοιξη με σκοπό να πεταχτούν εκεί τα πρώτα αδρανή υλικά, που ήταν καθαρισμός παραλίας. Σκαλίζοντας κάτι φωτογραφίες που είχα βγάλει τον Μάη στο Δημοτικό κάμπινκ του Πρίνου πέτυχα και αυτήν όπου διακρίνονται εκεί στην άκρη κάποιες ντάνες άμμου, καθαρισμός παραλίας δηλαδή, κάτι σαν τις αμμοθίνες που πρωτοέπεσαν στη βάλτα. Να είναι τυχαίο και αυτό? Και πάλι δεν γνωρίζω. Αυτό που μπορώ να συμπεράνω είναι πως αυτός που μετέφερε εκεί τα μπάζα του καθαρισμού της παραλίας είναι αυτός που ξεμπάζωσε και το δρόμο, ανοίγοντας ταυτόχρονα και την πόρτα της κολάσεως, επιτρέποντας έτσι μέσα σε λίγους μήνες να μετατραπεί ο χώρος σε μια παράνομη χωματερή, έναν ανεξέλεγκτο μπαζότοπο.
Το δεύτερο έγκλημα, αλλά πρώτο από άποψη καταστροφικότητας, είναι η απόθεση στον βιολογικό των 15 τόνων αλατιού. Εδώ τα στοιχεία μας, φωτογραφίζουν για ακόμη μια φορά τον εγκληματία, που είναι ένα από τα τρία εργοστάσια θρούμπας της περιοχής. Αυτό που πρέπει να γίνει, όχι αύριο, ούτε χτές, αλλά προχτές για να αποφύγουμε την περαιτέρω καταστροφή από τα αλάτια, της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο του βιολογικού, είναι να φύγουν τα αλάτια από εκεί και αυτό μόνο ο δήμος μπορεί να το κάνει και έχει και την υποχρέωση να το κάνει, γιατί είναι ο ηθικός αυτουργός, αφού ο δήμος άνοιξε το δρόμο και έδωσε το παράδειγμα.
Το τρίτο έγκλημα είναι και το μικρότερο, αυτό της καταπάτησης. Για αυτό δεν γνωρίζω τίποτα παρά μόνο πως όταν ακόμα ο βιολογικός ήταν ανοιχτός, πριν από αρκετά χρόνια, τότε που είχαμε το μέρος για γαμηστρώνα, ο φράχτης δεν υπήρχε, όπως δεν υπήρχαν εκεί και μπάζα σκουπίδια και αλάτια.
Και ρωτάω για ακόμα μια φορά. υπάρχει περίπτωση κάποιος εισαγγελέας να ερευνήσει τα παραπάνω εγκλήματα και να αποδώσει ευθύνες?

Για κολακίες, μπινελίκια και όλα τα σχετικά:
thasos.info.com@gmail.comΟ Μάγος Datawizzard Για την μηχανοργάνωση μικρών μα και μεγάλων επιχειρήσεων, από το περίπτερο μεχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τον υπολογιστή σου που του κρασάρανε τα windows, κόλησε ιό, χύπησε ο σκληρός, του κάηκε η μητρική. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η λύση είναι μία Datawizard