THASOS-INFO

Η Ελλάδα που φτιάχνετε με πληγώνει. είτε με το δάχτυλο είτε με τον δαχτυλοδεικτούμενο Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω. χουντα χωρις τανκς γινεται, χωρις τηλεοραση δεν γινεται

Θέματα σχετικά με την επικαιρότητα, απόψεις και όχι μόνο

Υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια στον Πρίνο;

Τετάρτη σήμερα και τα σκουπίδια μαζεύτηκαν για τελευταία φορά στον Πρίνο κάπου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ημερολόγιο δεν κρατάω για να ξέρω σίγουρα πότε πέρασαν για τελευταία φορά, αλλά την Δευτέρα οι κάδοι είχαν σκουπίδια τουλάχιστον δύο ημερών και από τότε δεν έχουν μαζευτεί ακόμα.

Ξεκίνησαν τα έργα στον Πρίνο;

Κατά τα φαινόμενα, τα έργα έχουν ξεκινήσει στον Πρίνο και το πρώτο στη σειρά είναι αυτό της χωροθέτησης και διαμόρφωσης ενός επίσημου και νόμιμου μπαζότοπου, ένα από τα πιο καυτά και επείγοντα προβλήματα της περιοχής φαίνεται πως βρίσκει τη λύση του. Είναι όμως τα πράγματα όπως δείχνουν;

Σκουπίδια στη λαϊκή του Πρίνου.

Κάθε Δευτέρα απόγευμα στον Πρίνο, στην αλάνα που πριν μερικές ώρες γινόταν το παζάρι, παρατηρείται το φαινόμενο της δημιουργίας στοιβών από σκουπίδια, τις περισσότερες φορές καταμεσού στην αλάνα.

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2014, Θάσος

Τα συγκεντρωτικά και αναλυτικά αποτελέσματα για τους συνδυασμούς και υποψηφίους των δημοτικών εκλογών του 2014 στη Θάσο.

Σκουπίδια στη Σκάλα Σωτήρος

Όπου και να πάει κανείς τους τελευταίους μήνες, όπου και να περπατήσει, όλο και κάποια μπάζα ή στρώματα ή σκουπίδια ή όλα τα παραπάνω μαζί θα βρεί. Το τελευταίο από τα κρούσματα το εντοπίσαμε στη Σκάλα Σωτήρος, πάνω από το κάμπινγκ του Δαίδαλου και δίπλα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Σκουπιδογατοστρώματα.

Τελικά κάποιοι εκεί στο Δήμο Θάσου πρέπει να είναι πολύ φιλόζωοι και τους νοιάζει η καλοπέραση και η ανάπαυση των σκουπιδόγατων, ίσως και περισσότερο από όσο τους ενδιαφέρει η υγεία των κατοίκων του νησιού. Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που παραμένουν, εδώ και μήνες, αυτά τα στρώματα παρατημένα δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών.

Σπασμένες σωλήνες υδροδότησης στον Πρίνο και τα πάντα επίκαιρα σκουπίδια.

Μπορεί οι βροχές των τελευταίων εβδομάδων να έχουν περάσει, αλλά οι πλημμύρες στον Πρίνο κάθε άλλο παρά παρελθόν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αφού οι πλημμύρες του Πρίνου είναι ένα χρονίζον πρόβλημα και ανεξάρτητο από τις βροχοπτώσεις.

Ας ακολουθήσουμε την πορεία των νερών και ας δούμε τι μπορούν να μας αποκαλύψουν για την προέλευσή τους και ισως να μας αποκαλύψουν κι άλλα πράγματα, από αυτά που είναι πάντα επίκαιρα.

15 τόνοι αλάτι στην καρδιά της βάλτας του Πρίνου.

Έχοντας κάνει το άρθρο για τα μπάζα και σκουπίδια στη βάλτα του Πρίνου, πριν από κανά μήνα , είχα παραλείψει να φωτογραφίσω και να αναφέρω πως εκτός από τα μπάζα, είχε ξεφυτρώσει και ένας φράχτης, εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, γιατί έφραζε τμήμα του βιολογικού, δημόσια έκταση δηλαδή, κάτι σαν καταπάτηση ένα πράγμα. Παραμονή λοιπόν της Πρωτοχρονιάς αρπάζω τη φωτογραφική και ξεκινάω για τον βιολογικό, ώστε να διορθώσω την παράλειψη αλλά να κάνω και ένα follow up του θέματος, να ελέγξω αν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο ζήτημα. Τελικά εξελίξεις είχαμε, αλλά ήταν προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο.

Σκουπίδια στον Πρίνο, επεισόδιο 2ο.

Όπως θυμάστε την περασμένη βδομάδα είχαμε ασχοληθεί με την μετατροπή του βιολογικού του Πρίνου σε χωματερή-μπαζότοπο. Σήμερα το μενού περιλαμβάνει την πρώην χωματερή του Πρίνου, που έκλεισε για να γίνει σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων (ΣΜΑ) και να καταλήξει ξανά χωματερή.

Μπάζα και σκουπίδια στη βάλτα του Πρίνου.

Στην βάλτα του Πρίνου και συγκεκριμένα στην περιοχή του βιολογικού, συντελείται ένα έγκλημα. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε παράνομο σκουπιδότοπο-μπαζότοπο και οδηγεί στην καταστροφή τον μοναδικής σπουδαιότητας υδροβιότοπο του νησιού.

Και μου γίνανε όλοι αντιφασίστες.

Και ξαφνικά μου γίνανε όλοι αντιφασίστες, αντιχρυσάβγουλα δηλαδή όχι τίποτα το σοβαρό. Και όλοι αυτοί οι όψιμοι αντιφασίστες τι ζητάνε είπαμε? Μα φυσικά να τεθεί εκτός νόμου, να απαγορευτεί το κόμμα της Χρυσής Αβγής. Πιο φασίστας πεθαίνεις.

Τα ληγμένα και η αισχροκέρδεια.

Πριν από κάποιους μήνες παρακολουθούσα έντρομος την συζήτηση, που είχε ανοίξει η κυβέρνηση με αρωγούς τα συνεργαζόμενα μέσα ενημέρωσης, πως τώρα πλέον ο φτωχός, ο κακοπληρωμένος, ο άνεργος, αυτός ο άνθρωπος ο χτυπημένος από την συνεχή λιτότητα, την ανεργία, τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα επικαιροποιημένα, ναι για σένα λέω που παρακαλάς αυτό το καλοκαίρι να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο, γιατί την ζέστη την αντιμετωπίζεις σχετικά ανέξοδα, ενώ το κρύο του χειμώνα θέλει χρήμα για να αντιμετωπιστεί. Για σένα λοιπόν έχει βρέθεί λύση και τουλάχιστον δεν θα πεινάσεις βρε αδερφέ γιατί από την πρώτη του Σεπτέμβρη θα μπορείς να αγοράζεις τα ληγμένα τρόφιμα σε μειωμένη τιμή.

Κάτι βρωμάει στο κάμπινκ του Πρίνου. Μέρος πρώτο.

Στο camping του Πρίνου συμβαίνουν πολλά στραβά και ανάποδα.
Ένα από αυτά είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια και τα στάσιμα νερά στην πίσω είσοδο και δίπλα από το σούπερ μάρκετ και το beachόμπαρο.

Το κάπνισμα και τι θα κερδίσεις αν αποφασίσεις να το κόψεις.

Tο κάπνισμα σκοτώνει, είναι σε όλους γνωστό. Τι συμβαίνει, όμως, όταν το κόψεις; Τα τσιγάρα είναι υπεύθυνα για καρκίνο των πνευμόνων, του λάρυγγα και του στόματος και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων και αναπνευστικών προβλημάτων. Είναι γνωστό πως οι εθιστικές ιδιότητες της νικοτίνης, κάνουν το κόψιμο του καπνίσματος πολύ δύσκολο στους περισσότερους ανθρώπους.

Τώρα κλαίς, γιατί τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε…έτσι νόμιζες.

Προς αυτοκτονικούς και όσους ακόμη έχουν την εντύπωση πως η αυτοκτονία είναι μια ηρωική πράξη, μια πράξη αντίστασης

Τον τελευταίο καιρό ο αριθμός των αυτοκτονιών στην χώρα μας έχει παρουσιάσει μια σημαντική αύξηση. Οι αιτίες που έχουν οδηγήσει τόσους συμπολίτες μας στο απονενοημένο είναι πολλές και διάφορες, μα η κυριότερη είναι οι οικονομικές δυσκολίες που είναι αποτέλεσμα της κρίσης που ζούμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. συνέχεια ανάγνωσης


ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ (ΦΕΡΑΙΟΣ):
ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ 35

Άρθρον 1.

Ο σκοπός όπου απ’ αρχής κόσμου οι άνθρωποι συμμαζώχτηκαν από τα δάση την πρώτη φορά, δια να κατοικήσουν όλοι μαζί κτίζοντας χώρες και πόλεις, ήταν για να αλληλοβοηθιούνται και να ζούνε ευτυχισμένοι, και όχι να αλληλοτρώγονται ή να ρουφά το αίμα τους ένας. Τότε έκαμαν βασιλέα για να αγρυπνεί για τα συμφέροντά τους, για να είναι βέβαιοι στην απόλαυση των φυσικών δικαίων, τα όποια δεν έχει την άδεια να τους τα αφαιρέσει κανένας επί της γης.

Άρθρον 2.

Αυτά τα φυσικά δίκαια είναι: πρώτον το να είμαστε όλοι ίσοι και όχι ο ένας ανώτερος από τον άλλο˙ δεύτερο να είμαστε ελεύθεροι, και όχι ο ένας σκλάβος του άλλου˙ τρίτο να είμαστε σίγουροι στη ζωή μας και κανένας να μη μπορεί να μας την πάρει άδικα και κατά τη φαντασία του˙ και τέταρτον την περιουσία που κατέχουμε κανένας να μη μπορεί να μας την αγγίξει, αλλά να είναι δική μας και των κληρονόμων μας.

συνέχεια ανάγνωσης

ξειν αγγέλειν...

- Καλημέρα. Έχετε τρόφιμα;
- Ναι. Είσαι Έλληνας;
- Δεν υπάρχει Ιουδαίος και Έλληνας, δεν υπάρχει δούλος και ελεύθερος, δεν υπάρχει άντρας και γυναίκα. (Προς Γαλάτας Επιστολή Απ.Παύλου, 3,28).
- Ποιος είσαι, ρε;
- Ονομάζομαι Ιησούς. Είμαι Εβραίος.
- Χάσου από δω, ρε. Είναι μόνο για Έλληνες λέμε.

- Καλημέρα. Πεινάω. Έχετε κάτι;
- Ναι, μοιράζουμε τρόφιμα. Είσαι Έλληνας;
- Όχι. Ονομάζομαι Λόρδος Βύρων, είμαι Άγγλος αλλά λατρεύω τη χώρα σας. Πέθανα στο Μεσολόγγι πριν από χρόνια.
- Ουστ από δω, μωρή αδερφάρα Εγγλέζε.

συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομία: Ελάτε μαζί μου! Της Κρυσταλίας Πατούλη

Αν κάποιος χτυπήσει ξαφνικά τον ώμο σας και σας πει: «Αστυνομία, ελάτε μαζί μου», θυμηθείτε: οι περισσότερες απαγωγές, ληστείες, βιασμοί και πολλά άλλα εγκλήματα ανά τον κόσμο διαπράχθηκαν γιατί τα θύματά τους κατάλαβαν εκ των υστέρων ότι δεν είχαν να κάνουν με όργανο της τάξεως αλλά με εγκληματία!
πατηστε εδω για την συνεχεια

Προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Η επιστολή αυτή δεν απευθύνεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής, διότι κάθε διάλογος με τους φασίστες είναι αγώνας άγονος, απευθύνεται όμως σε πολίτες που, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, επέλεξαν να ψηφίσουν αυτό το κόμμα. Κι ακριβώς αυτό, η δημοκρατία είναι το πρώτο ζητούμενο. Για την ίδρυσή της, την καθιέρωσή της και την υπεράσπισή της στην Ελλάδα, όπως και παντού αλλού, πλήθος πολιτών, μέγεθος λαού, έχουν χύσει το αίμα τους, αριστεροί, κομμουνιστές, κεντρώοι, σοσιαλιστές, δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοί, αναρχικοί, εβραίοι, αλλοεθνείς, έχουν χύσει το αίμα τους κι έχουν δώσει τη ζωή τους. πατηστε εδω για την συνέχεια...

Σκουπίδια στον Πρίνο. Η παντελής ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλα τα επίπεδα και τα χάλια τους.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στο συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει πλέον τραγική, οι αιτίες δημιουργίας του προβλήματος αρκετές, κάποιες εξ' αυτών δυσεπίλυτες αλλά οι υπόλοιπες πολύ εύκολες στην αντιμετώπισή τους

πατηστε εδω για την συνέχεια...

Τα σκάνδαλα της Χούντας, 7 χρόνια αρπαχτή.

Οι φασίστες της εποχής μας, οι χρυσαυγίτες, προσπαθώντας να διαφοροποιηθούν από το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας που κατά κύριο λόγο είναι διεφθαρμένο και ως εκ τούτου φθαρμένο, διακηρύττουν σε κάθε ευκαιρία πως μπορεί να είναι φασίστες, ρατσιστές και πολλά ακόμη, αλλά τα χέρια τους είναι καθαρά, από την άποψη της διαφθοράς και των σκανδάλων. Ταυτόχρονα διαχέεται στην ατμόσφαιρα η άποψη πως η χούντα δεν ηταν και κάτι κακό, δεν έκλεβε κανείς εκείνη την περίοδο, ούτε φυσικά υπήρχε διαφθορά, διασπάθηση δημοσίου χρήματος και όλα δουλεύανε ρολόι και στην τελική πως "μια χούντα μας χρειάζεται".
Ευκαιρίας δοθείσης της "επετείου" της "Επαναστάσεως" ας ρίξουμε μια ματιά στα πεπραγμένα των προκατόχων και ινδαλμάτων των σημερινών φασιστών και ελληναράδων και ας διαπιστώσουμε μέσα από ντοκουμέντα και ιστορικές αφηγήσεις κατά πόσο είχαν χέρια καθαρά και πόσο καλό έκαναν στον τόπο μέσα από το άρθρο του Ιού της Ελευθεροτυπίας.
πατηστε εδω για την συνέχεια...

Αντιφασιστική συγκέντωση στην Παναγία της Θάσου.

Πλήρη επιτυχία σημείωσε η αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώθηκε σήμερα Κυριακή 7 του Απρίλη στην Παναγία της Θάσου, με αφορμή την πρόθεση της χρυσής αυγής να προχωρήσει σε ψηφοθηρική ελεημοσύνη. Λες και θα σωθεί κάποιος με 2 κιλά πατάτες και ένα λάχανο. Ε ρε που φτάσαμε να εξαγοράζονται ψήφοι και συνειδήσεις με δυο κιλά πατάτες..

πατηστε εδω για την συνέχεια...Η καταγωγή του ελαιόδεντρου

Ελαιόδεντρο

Τις λεβαντίνικες ρίζες της ελιάς αποκάλυψε γενετική ανάλυση 1.900 δέντρων από την περιοχή της Μεσογείου, που πραγματοποίησαν γάλλοι επιστήμονες.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», τα γενετικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η καλλιέργεια της λεγόμενης εξημερωμένης ελιάς – με μεγαλύτερους και πιο ζουμερούς καρπούς από τις άγριες ποικιλίες – ξεκίνησε πριν από 6.000-8.000 χρόνια στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκονται τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

πατηστε εδω για την συνέχεια...

Οι ιδιότητες του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

ελαιόλαδο συναταιρισμού ΠρίνουΟ Διοσκουρίδης, αρχαίος έλληνας γιατρός, φαρμακολόγος και βοτανολόγος, συνιστούσε ως καλύτερο έλαιο εκείνο που αποκαλείτο ωμοτριβές ή ομφάκινο, δηλαδή το ελαιόλαδο που παράγεται από ελιές που δεν έχουν ωριμάσει και που το ξέρουμε σήμερα ως αγουρέλαιο. Μάλιστα το συνιστουσε για οδονταλγίες ή κεφαλαλγίες, όπως δηλαδή χρησημοποιούνται σήμερα τα κλασικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Ηδη λοιπόν από την αρχαιότητα κατά ένα πολύ εντυπωσιακό τρόπο, ήταν γνωτό ότι όλα τα ελαιόλαδα δεν είχαν την ίδια δραστικότητα για την προστασία της υγείας.

πατήστε εδώ για την συνέχεια

Για κολακίες, μπινελίκια και όλα τα σχετικά:
thasos.info.com@gmail.com

Ο Μάγος Datawizzard Για την μηχανοργάνωση μικρών μα και μεγάλων επιχειρήσεων, από το περίπτερο μεχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τον υπολογιστή σου που του κρασάρανε τα windows, κόλησε ιό, χύπησε ο σκληρός, του κάηκε η μητρική. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η λύση είναι μία Datawizard

Κάθε Σάββατο στους Απαράδεκτους. Ρεμπέτικο Live 'Ζωντανοί Μουσικοί', με Σωκ. Κελαϊδή και Στ. Δρακοσταμάτη. Τηλ:6989761972