Λευκοτσικνιάς Αργυροτσικνιάς Συκοφάγος Θαμνοτσιροβάκος

Δημοσίευση Προπαγάνδας : 15/3/2014, 00:41Γράφει ο Δημήτρης Σιαμαντούρας

Ο περίπατος της Περιβαλλοντικής από Λιμένα μέχρι Άγιο Γεώργιο.

Την περασμένη Κυριακή, στις 9 του Μάρτη οργάνωσε η Περιβαλλοντική Κινηση Θάσου έναν περίπατο από το Λιμένα ως τον Άγιο Γεώργιο. Ο καιρός εκείνες τις μέρες ήταν άσχημος και η πρόβλεψη ήταν για πιθανή βροχόπτωση όλη την ημέρα. Παρόλαυτα μαζευτήκαμε περίπου είκοσι θαραλέοι και ξεκινήσαμε με πολύ όρεξη τη βόλτα μας, η οποία τελικά και παρά τα όποια απρόοπτα, ήταν πολύ ωραία και απολαυστική. Κρίμα σε όσους το σκέφτηκαν διπλά λόγω καιρού και δεν μας τίμησαν με την παρουσία τους, έχασαν μια πολύ καλή διαδρομή. Ραντεβού στην επόμενη, που δεν θα αργήσει.

Στα του περιπάτου μας τώρα. Στην αρχή της διαδρομής και πρίν ακόμη εγκαταλείψουμε τον αστικό ιστό του Λιμένα, η τύχη το έφερε και συναντήσαμε έναν γάτο που είχε εγκλωβιστεί το κεφάλι του μέσα σε ένα κονσερβοκούτι. Φυσικά και απεέυθερώσαμε τον άτυχο - τυχερό γάτο και συνεχίσαμε τον δρόμο μας.

Tip: κλικάρετε τις φωτογραφίες για να τις δείτε σε πλήρες μέγεθος

Γάτος ο κονσερβοκέφαλος Γάτος ο κονσερβοκέφαλος

Μετά τον γάτο και στην αρχή της πρώτης ανάβασης συναντήσαμε τα αρχαία ντουβάρια που υπάρχουν εκεί και με την ευκαιρία είπαμε μερικά πράγματα σχετικά με την ιστορία του νησιού.

Αρχαίος μαντρότοιχος Αρχαία ερείπια Λιμένας Θάσου Πεύκα

Συνεχίζοντας την ανάβαση φτάσαμε και στο πρώτο σημείο ανεφοδιασμού και ξεκούρασης.

Θασοπούλα Εκβολές του Νέστου Λιμένας Θάσου Στάση ανεφοδιασμού Ψαριό Τούμπα και λοιπά βουνά Όρος Υψάριο, Θάσος

Έχοντας πάρει τις απαραίτητες ανάσες και απολαμβάνοντας την πολύ όμορφη θέα που μας πρόσφερε το τοπίο, συνεχίσαμε τη διαδρομή μας, ακολουθώντας το δασικό δρόμο που διασχίζει το δάσος καταλήγοντας στο σημείο της δεύτερης ανάβασης που μας οδήγησε στην άλλη πλευρά των βουνών.

Λιμένας Θάσου Δασικός δρόμος, Θάσος Λιμένας Θάσου Δασικός δρόμος, Θάσος Τούμπα, το δάσος των κεραιών Η κοιλάδα Ραχωνίου Αγίου Γεωργίου

Μ'αυτά και με τ'άλλα φτάσαμε και στο Βούζι, ώρα για το δεύτερο τάϊμ άουτ. Μερικές ανάσες, λίγο κολατσιό, ανεφοδιασμός σε νερό και ώρα για το τελευταίο κομάτι της διαδρομής.

Παλιός Άγιος Γεώργιος Παλιός Άγιος Γεώργιος Παλιός Άγιος Γεώργιος Κρουνός

Και κατηφορίζοντας από το παλιό Βούζι αντικρύζουμε τα μπλόκια και τα υπόλοιπα μαρμαρόμπαζα και σαν μπάζα που είναι τα μπάζα, κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μπαζώνουν ρέματα δηλαδή.
Τώρα αν περιμένετε να σας πω ποιός τα έριξε εκεί ατυχήσατε, γιατί κυκλοφοράνε και μηνύσεις. Αλλά σε απόσταση αναπνοής, βάζεις φωνή και σε ακούνε, είναι ένα ημιεγκαταλειμένο νταμάρι και το επόμενο κοντινότερο βρίσκεται στην Λιμενιώτικη μεριά των βουνών.

Κατηφορίζοντας από το Βούζι Μπλόκια μάρμαρα και μπάζα στο ρέμα Μπλόκια μάρμαρα και μπάζα στο ρέμα Μπλόκια μάρμαρα και μπάζα στο ρέμα Μπλόκια μάρμαρα και μπάζα στο ρέμα Νταμάρι

Λίγο πρίν το τέλος της διαδρομής υπάρχουν και αυτά τα δυο όμορφα ελαφάκια

Ελαφάκι Ελαφάκι

Αυτός ήταν ο περίπατός μας. Καλύψαμε μια διαδρομή περίπου έντεκα χιλιομέτρων, σε κάτι παραπάνω από πέντε ώρες. Ανεβήκαμε ανηφόρες, περπατήσαμε σε κορυφογραμμές, διασχίσαμε όμορφα δάση και απολαύσαμε τις ομορφιές που απλόχερα μας χαρίζει το νησί μας, που ένα κομάτι της είναι και η παραπάνω φωτογραφική βόλτα. Αν σου άρεσε μπορείς και συ να συμμετάσχεις σε κάποιον από τους επόμενους περιπάτους που θα οργανώσουμε. Stay tuned.

P.S. Τις παραπάνω φωτογραφίες, όπως και μερικές ακόμα, μπορείτε να τις δείτε σε πλήρη ανάλυση στο flickr

Για κολακίες, μπινελίκια και όλα τα σχετικά:
thasos.info.com@gmail.comΟ Μάγος Datawizzard Για την μηχανοργάνωση μικρών μα και μεγάλων επιχειρήσεων, από το περίπτερο μεχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τον υπολογιστή σου που του κρασάρανε τα windows, κόλησε ιό, χύπησε ο σκληρός, του κάηκε η μητρική. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, η λύση είναι μία Datawizard